wełna

środa, 21 grudnia 2016

Trochę z innej beczki .....

Na moim blogu rzadko piszę albo wcale o moich poczynaniach kulinarnych :) Nie podzielę się z wami przepisami bo z reguły doprawiam je po swojemu tzn. na oko. Jedynie mogę pokierować na konkretne strony z których się ja uczyłam. W tym roku na Święta postanowiłam sama zrobić swoje wędliny. Mam wędzarnie na dworze i ostatnio kupiłam wędzarnię balkonową , super sprawa. Polecam ją bardzo. Do kupienia tu wędzarnia. Szykuję już ryby do wędzenia , nie działa ona jak typowa ogrodowa a jest to raczej taka cieplna obróbka. Taki piekarnik z dymem. U mnie mieści się dosłownie na parapecie. Tradycyjne wędliny peklowałam przez 10 dni a pózniej do dymu :) Niesamowity smak i zapach.









 I oczywiście swoje pieczywo chlebki , chałki są super. Od jakiegoś czasu nie kupuję w ogóle pieczywa :) Zdrowo i Smacznie. Pozdrawiam.                                                                                         Dla Was ode mnie moc życzeń !    

2 komentarze:

  1. Wesołych, Spokojnych Świąt :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Swoje chlebki piekę już od 5 lat. Jeśli chodzi o wędlinę to szukam takiej jak najbardziej naturalnej. Ciężko jest z asortymentem więc i niewiele jej jem ale przynajmniej jest wtedy dobrej jakości. Nie raz wolę upiec dobre mięsko i takie dać na chlebek zamiast szynki. Eh co za czasy...

    Wszystkiego najwspanialszego na Nowy Rok!!!

    OdpowiedzUsuń